Nøkkelkvalifikasjoner

Her finner dere et lite utdrag av det jeg mener er mine nøkkelkvalifikasjoner. Om dere ønsker mer detaljert informasjon om hva jeg kan innenfor noen av disse feltene vennligst ta kontakt. 

Referanser: Ta kontakt med Jack Kristoffersen / Daglig Leder Tlf: 909 61 633.
Annen referanse, Henning Rokling (Daglig Leder / Innerloop) Tlf: 905 34 664.

Tidligere referanser er desverre mindre relevant, ettersom jeg har jobbet i Artplant i over 10 år. 

Kreativ Leder & Art Direction

Igjennom min lange karriere i Artplant har jeg hatt hovedansvaret for den grafiske stilen på alle våre produksjoner. Dette innebærer også at jeg i tillegg til å ha produsert mye av innholdet har veiledet alle som har jobbet med det grafiske på prosjektene og sørget for at alle tegnere/3D modellører har holdt kvaliteten, stilen og levert i tide.  

Grunnen til at jeg nevner Kreativ Leder i denne sammenheng er fordi mitt ansvar som leder i Artplant har også innebært å følge opp spillets kvalitet, spillbarhet og sørge for et godt samarbeid imellom programmere, tegnere og designere. Jeg har også hatt en del av kommunikasjonen med våre kunder. 

Key Shot fra Stellar Dawn (spill under utvikling) 

Key Poster bilde for Battlestar Galactica

Direction Konsept for Game of Thrones

Illustrasjon og Tegning

Konsept, Omgivelser, Karakter Design, Matte Paints

Tegning og illustrasjon er produksjonsfeltet jeg har fordypet meg mest i de siste årene. Mitt mål er å kunne mestre mange stilarter og sjangre. Selv føler jeg at å ha et bredt kunnskapsfelt styrker mine evner også i enkelfeltene og det gir meg en unik mulighet til å forstå kundens ønsker og visualisere deres visjon på best mulig måte. 

Jeg har en egen hjemmeside hvor jeg viser fram et lite utvalg av arbeidene mine som dere kan se ved å trykke på linkene på toppen av siden eller ved å gå til joachimart.com

Romskipdesign for Stellar Dawn (Jagex)

Se Hva Som Skjer  (TV2/Øyedrops)

Byggmakker illustrasjon (Hyper)

Karakter design for Fjordland Julekampanje 2013 (Pulse)

Reisen til Julestjernen (Moskus Film)

Reisen til Julestjernen (Moskus Film)

Unity3D

Utvikling og implementasjon

Ettersom Unity har vært Artplants spillverktøy de siste 5 årene så har jeg investert mye tid i å lære meg dette programmet og utnytte alle mulighetene det har. Som Art Director så har jeg tatt ansvaret for all grafisk implementasjon i Unity. Dette innebærer å jobbe tett med programmerere for å få produsert de nødvendige verktøyene, sette opp scener, lys, materialer og innhold slik at vi utnytter Unity til det maksimale utifra spesifikasjonene vi har å jobbe med. 

Jeg har også hatt flere foredrag om hvordan jeg jobber i Unity. Som f.eksempel: Link: Unite 2010 - Battlestar Galactica

screenshot.jpg

Animasjon & 3D Modellering

Animasjon

Tidligere i min karriere så jobbet jeg mye med karakter animasjon. Allerede fra Innerloop i år 2000 så gjorde jeg all karakter animasjon for IGI (Publisert av Eidos). Grunnen til at jeg sluttet med animasjon var fordi jeg fikk andre ansvarsområder i Artplant som gjorde at jeg jeg var nødt til å prioritere dette vekk. Men jeg har god erfaring med faget. 

Eksempler på produksjoner som har mine karakter animasjoner (trykk for å se videoer): 

 

3D modellering og Teksturering

   Hovedsakelig har jeg produsert lavpolygon modeller, scener og diverse objekter til spillene i Artplant. Jeg har lang kunnskap både i 3D Studio Max og skulpteringsverktøy som Mudbox og ZBrush. Ettersom mitt ansvar i Artplant har fokusert seg rundt Art Direction og implementasjon og tegning så har jeg i de siste årene jobbet med forbedringer på andres modeller. Men, jeg har kunnskapen til å produsere hva som helst i 3D. 

   Hangar Mech Tactics

   Desert Mech Tactics

   Ship design / mesh (Stellar Dawn)

   Video Redigering

   På alle spillene og prosjektene som Artplant har gitt ut har jeg laget promo videoene, både for markedsføring og til internbruk. Dette er ikke mitt hovedfelt, men føler at jeg har såpass erfaring med redigering at det er et felt jeg har føler meg ganske trygg på. Programmer jeg jobber med er Sony Vegas og Adobe After Effects. 

   Web, Logo og Design

   Både i Artplant og for andre kunder har jeg levert logoer og designarbeide. Dette er ikke noe jeg viser fram på min personlige hjemmeside eller har lagt høy fokus i å promotere meg på, men det er allikevel noe jeg synes er gøy og gjerne gjør mer av. 

   Reisen til Julestjernen Logo

   Blåfjell Film Logo

   Moskus film logo

   NRK Sommeråpent symbol

   Akustisk Bureau web design

   Amillo web design